Brúska Smith´s Angle Pull-Thru
Brúsič nožov s nastaviteľným uhlom pre hladké čepele a pevným uhlom pre zúbkované čepele, mäkká protišmyková rukoväť, nastavenie brúsneho uhla: 14°-24°, karbid nastaviteľný: hrubé brúsenie.
V prípade, že vám nesadne veľkosť, tak vám tovar radi vymeníme.
Veľkostné tabuľky pre oblečenie nájdete na tejto stránke.
-
Vždy položte brúsič na pevný a plochý povrch. Brúsič držte za pogumovanú rúčku, tak aby boli všetky prsty vo vnútri rukoväte chránené pred ostrím noža. Hrubé brúsenie nožov s hladkou čepeľou – karbid vľavo – rýchlo naostrí tupú čepeľ. Jemné brúsenie nožov s hladkou čepeľou – keramika vpravo – dokončí nabrúsenie ostria pred rezaním. Brúsenie zúbkovaných čepelí – keramika v strede.
-
Nastavenie brúsneho uhla: Zatlačením a otočením kruhového gombíka nastavte požadovaný brúsny uhol podľa obr. 1. Pre kuchynské nože 14°-20°a pre outdoorové a taktické nože 20°-24°.
-
Postup brúsenia nožov s hladkou čepeľou: Čepeľ noža vložte ostrím do V štrbiny podľa obr. 2 a jemne skloňte špičku čepele nadol. Ťahajte ostrie noža cez štrbinu od rúčky k špičke čepele podľa obr. 3, kým nedosiahnete nabrúsenie na požadovaný uhol. Počas brúsenia znižujte tlak na čepeľ.
-
Postup brúsenia nožov so zúbkovanou čepeľou: Čepeľ noža vložte ostrím do strednej V štrbiny označenej SERRATED. Ťahajte zubaté ostrie noža cez štrbinu od rúčky k špičke čepele a nechajte čepeľ pohybovať sa hore a dole ako prechádzajú jednotlivé zuby po keramických brúsnych segmentoch, kým nedosiahnete nabrúsenie čo je približne 8-10 krát . Počas brúsenia pôsobte jemným tlakom na čepeľ.
-
Údržba: Po použití brúsič očistite, handričkou, alebo jemnou kefkou, nikdy neoplachujte vodou
Dodatočné parametre
Kategória: | Brúsky na nože a ocieľky |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.